Vazeni sachovi kolegovia a priatelia,
po dlhom zvazovani som sa rozhodol urobit tento krok, ze odstupujem z funkcie podpredsedu Rady BSZ a z funkcie clena Rady BSZ. Myslel som, ze dokoncim este toto obdobie,ale od zacatia volebneho obdobia nastalo vela zmien, ktore ovplyvnilo moje rozhodnutie. Zmenila sa legislativa, prijal sa novy zakon o sporte, nove vedenie SSZ z mojho pohladu pouziva metody riadenia na urovni tych,co boli pred novembrom 1989, s cim sa nemozem stotoznit. Za tych nieco vyse 30 rokov, co som v SSZ, tak vzdy som velmi rad robil vsetko okolo sachu - funkcionar, organizator, par rokov ako rozhodca a samozrejme ako hrac. Ked som bol na turnaji OPEN Tatry 2016, kde som sa citil velmi dobre a vsetko tam bolo v priatelskej atmosfere, a vratil som sa naspat do Bratislavy, tak som si uvedomil svoje priority v zivote. Vytratila sa vo mne chut a vola nieco robit pre BSZ, a ked to nemam, ak som zodpovedny, tak to nemozem vykonavat a musim prepustit miesto niekomu inemu. Navyse ako spomenul pan Gustav Sturc, v dnesnej dobre sach nespaja, ale rozdeluje, kedysi to bolo naopak,aj ja to vnimam podobne.Detailne nebudem rozoberat svoje dovody, ale znacnou mierou k tomu prispel aj novy zakon o sporte, ked sach ako taky uz neberiem ako hobby a celu cinnost okolo toho, ale meni sa to na sposob pracovnej cinnosti a cela administracia mi pripomina nieco velmi vzdialene od amaterskeho sportu, kde som vstupoval. Ako funkcionar definitivne koncim, ako organizator este sa budem podielat na spoluorganizacii Staromestskeho sachoveho turnaja 3.decembra 2016. Ci budem este aj ako organizator v roku 2017,tak zalezi od novely zakona o sporte. Nie je vylucene,ze uz nebudem ani clenom SSZ, ale na to mam este cca. 3 mesiace na rozmyslenie. Dakujem vsetkym za doterajsiu spolupracu a som velmi rad, ze som stretol mnohych ludi za tych 30 rokov, co maju srdce na pravom mieste a nieco urobili pre sach!
Zelam vela zdaru do dalsej prace a vsetko dobre!!!
S pozdravom
Peter Lukac