MS, ME, MEÚ mládeže 2010

Re: MS, ME, MEÚ mládeže 2010

Odoslaťod Július Gajarský So Júl 31, 2010 6:45 pm

Tak - nech sa im dari ...

P.S.
Ako sa tvorila "nominacia" za SVK?
Július Gajarský

Založený: Po Jún 22, 2009 9:47 pm

Odoslaťod miror Po Aug 02, 2010 11:36 am

Pokusim sa tak ako minuly rok dat sem nejake informacie z Murecku, avsak nakolko odtial 7.8. odchadzam na Konik, spravodajstvo stihnem iba prve 4 kola... :)

Julo, odpovede sa asi nedockas (tak ako Jozef v inom DF). Na chess.sk je evidentne uhorkova sezona a aj tych par aktivnych prispievatelov z kompetentnych zaliezlo v tomto teple do tiena k tym ostatnym. Ved su predsa prazdniny, ta ne? 8-)
miror

Založený: Ut Mar 18, 2008 10:03 am

Odoslaťod Jozef Po Aug 02, 2010 12:03 pm

Mirec to som vedel,keď som tie otázky písal. Všimol si si,že po tom čo ma prezident vyhlásil za mizerného organizátora, pre neho typickým vulgárnym spôsobom , prestal odrazu písať do DF a čo viac aj Ľubo Chripko čuší a čušia aj ostatní ... neviem či to je dovolenkou alebo príkazom prezidenta nepísať vo fóre?
Jozef

Založený: Po Jan 28, 2008 1:06 pm

Odoslaťod Peter Mego Po Aug 02, 2010 12:46 pm

p.Jozef sa ja si Vas vazim a preto ani nejdem podrazdene reagovat. Len zbytocne hladate muchy tam kde nie su.
Peter Mego

Založený: St Feb 06, 2008 2:54 pm

Odoslaťod Jozef Po Aug 02, 2010 1:37 pm

Pán Mego ďakujem za dôveru, ale ak sú tie moje dotazy v inej téme hľadanie múch tak potom určite nebude problém zaujať stanovisko či dať odpovede a tým tie muchy odplašiť ;)
Jozef

Odoslaťod saat Po Aug 02, 2010 7:43 pm

Myslím, že šance na medailu má hlavne Bubáčik.

video s nekvalitným zvukom: Chess Live Commentary - Black vs Drahacik (FM)
Obrázok používateľa
saat

Založený: Št Júl 02, 2009 4:39 am

Odoslaťod miror St Aug 04, 2010 2:27 pm

MEÚ Mureck – Intro

Tak ako minulý rok sa vám hlásim z Murecku aby som poskytol okrem výsledkov na chess-results aj nejaké informrácie navyše. Výprava je kompletná až na Ucekajovcov ktorí prídu o pár hodín, takže všetko podľa plánov.

Je potrebné povedať, že počasie nás veru neprivítalo ideálne. Rovnako aj to, že už v prvej vete som nepísal pravdu. Píšem totiž zo Sv.Petra vzdialeného od Murecku 12 kilometrov!?! Krásny scenár z minulého roku sa teda žiaľbohu neopakuje. Otázkou však zostáva čo všetko sa dá urobiť pre pohodlie našich hráčov dávno pred samotným podujatím prostredníctvom mailov či inej korešpondencie. Nakoľko ak viem, koľko má výprava členov (+- 1-2 ľudia nemôžu byť problém), môžem dopredu trvať na určitých podmienkach. Zo zoznamu zariadení organizátora si predsa môžem vybrať . Teda iba v prípade ak to nerobím na poslednú chvíľu. Prípadne si môžem niečo zabezpečiť na vlastnú päsť. Pri možnostiach že sa dohodne s organizátorm nejaký autobus alebo budeme cestovať x autami každý deň tam a späť a peniaze za benzín budú ta tam, viem čo favorizujem. Najmä pri čase ktorý nám trvala samotná registrácia. Na všetko mali jedného človeka ktorý neustále odbiehal, debatoval prípadne telefonoval až som začínal mať agresívnejšie chute chytiť ho a držať, kým nás nevybaví. Najmä keď sme tam boli jediná výprava... Z kritických vecí ešte musím poznamenať, že z dohodnutých izieb dvojposteľových a trojposteľových (čo je v podstate absolútny štandard) sú zrazu dvojposteľové ale aj apartmány 2+2 resp. 2+2+1 s jednou kúpelňou a toaletou. Kdepak asi soudruzi z NDR udelali chybu?

Aj keď vo mne prevládajú zatiaľ jednoznačne negatíva, dám aj niečo pozítívne. Okolie penziónu sme si ešte kvôli dažďu nestihli pozrieť, ale dnes o 7:15 (momentálny čas) už krásne svieti slniečko. Takže “ponorka“ by hroziť nemala. Večera bola na úvod vcelku dobrá, verím však že si kuchári nevystrieľali šetky náboje a úrovňou smerom dolu nepôjdu aby nedošlo na slová môjho otca ktorý pri nedeľných pečených kačiciach s červenou kapustou a knedlíkmi zahlásil “Poriadne sa najedz, takéto tam mať určite nebudeš“. Decká vyzerajú byť v dobrej nálade, takže úloha dnešného dopoludnia je stmeliť kolektív. Tento faktor má totiž skoro vždy jasnú koreláciu s výsledkami.

V motivačnom predobednom zápase zvíťazili v zápase dvojíc na 15 min. baby (Ferková, Vrtiaková) nad chlapcami (Ďurica, Šustek) 3.5:0.5 a vyhrali 2-litrovú fľašu Coca-Coly venovanú Petrom Palečkom.

Momentálne už sedím v internetovej miestnosti a nestíham sa čudovať. Keďže tento rok pribudli napríklad Španielsko či Bulharsko jeden by čakal, že organizátori sa na to pripravia. Omyl! Zahustilo sa to ešte viac. Nedá sa už ani chodiť dookola ako po minulý rok. Takže ak decká nezaberú a neprederú sa na prvé stoly, neuvidíme prakticky nič. Paradoxné je, že stačilo jediné a to aby sa doprovodné openy presunuli inde. To by viedlo k vytvoreniu dôstojnejších podmienok. Takto som ako sa naše slovenské sardinky vysporiadajú s nedostatkom priestoru a postupne aj vzduchu. Napríklad aj v prvom derby kedy sa v kategórii do 10 rokov stretli Veronika a Radko...

P.S: som zvedavý, či už rozhodcovia budú mať konečne aj menovky :D
miror

Založený: Ut Mar 18, 2008 10:03 am

Odoslaťod LuboChess St Aug 04, 2010 2:43 pm

Mirec pozdrav do Murecku - :)

P.S. Ti Španieli ani Bulhari nepribudli hrali i vlani (Španieli tam mali minuly rok jedného rekordéra s ELO nad 2000 kým ostatní v jeho kategórii mali ledva 1400) a Bulhari tam mali vlani i Antoanetu Stefanovu vo výprave
Obrázok používateľa
LuboChess

Založený: Pi Feb 01, 2008 9:11 pm

Odoslaťod Jozef St Aug 04, 2010 3:56 pm

Mirec a ja som Ti chcel závidieť ten bzurkajúci potôčik pod oknami.... Dúfam,že sa podarí vytvoriť dobrú rodičovsko-trénerskú partiu ako základ úspechu. Kto je tam vlastne z doprovodu? Tu dochádzku nezávidím, ale verím,že aj tohto roku sa v tom betónovom dome naším bude dariť. Držím im všetkým palce a zvlášť Aničke . Hlaváčik
Jozef

Odoslaťod Jozef Št Aug 05, 2010 6:29 am

Vsadil som na tri naše "kone" - Chrisa,Aničku a Dominiku a v prvom kole vyhrali. Gratulujem Aničke, ktorá prekonala svoj tradičný problém - 1 kolo. Ako Dominiku poznám z turnajov po Slovensku, tak keď dobre začne, tak potom to už valcuje.Neviem či to bude aj teraz valcovanie súperov, ale Dominika verím v úspech na turnaji!! Ak je Chris na turnaji s tradične silným doprovodom ,tak niet o čom pochybovať... Držím palce všetkým, ale do svojho záprahu som zvolil tieto tri koníky - dúfam,že nebudú krívať ;) a že domov pôjdu s takým úsmevom :D
Jozef

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Práca s deťmi

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 2 hostí.