MEÚ Mureck – Intro
Tak ako minulý rok sa vám hlásim z Murecku aby som poskytol okrem výsledkov na chess-results aj nejaké informrácie navyše. Výprava je kompletná až na Ucekajovcov ktorí prídu o pár hodín, takže všetko podľa plánov.
Je potrebné povedať, že počasie nás veru neprivítalo ideálne. Rovnako aj to, že už v prvej vete som nepísal pravdu. Píšem totiž zo Sv.Petra vzdialeného od Murecku 12 kilometrov!?! Krásny scenár z minulého roku sa teda žiaľbohu neopakuje. Otázkou však zostáva čo všetko sa dá urobiť pre pohodlie našich hráčov dávno pred samotným podujatím prostredníctvom mailov či inej korešpondencie. Nakoľko ak viem, koľko má výprava členov (+- 1-2 ľudia nemôžu byť problém), môžem dopredu trvať na určitých podmienkach. Zo zoznamu zariadení organizátora si predsa môžem vybrať . Teda iba v prípade ak to nerobím na poslednú chvíľu. Prípadne si môžem niečo zabezpečiť na vlastnú päsť. Pri možnostiach že sa dohodne s organizátorm nejaký autobus alebo budeme cestovať x autami každý deň tam a späť a peniaze za benzín budú ta tam, viem čo favorizujem. Najmä pri čase ktorý nám trvala samotná registrácia. Na všetko mali jedného človeka ktorý neustále odbiehal, debatoval prípadne telefonoval až som začínal mať agresívnejšie chute chytiť ho a držať, kým nás nevybaví. Najmä keď sme tam boli jediná výprava... Z kritických vecí ešte musím poznamenať, že z dohodnutých izieb dvojposteľových a trojposteľových (čo je v podstate absolútny štandard) sú zrazu dvojposteľové ale aj apartmány 2+2 resp. 2+2+1 s jednou kúpelňou a toaletou. Kdepak asi soudruzi z NDR udelali chybu?
Aj keď vo mne prevládajú zatiaľ jednoznačne negatíva, dám aj niečo pozítívne. Okolie penziónu sme si ešte kvôli dažďu nestihli pozrieť, ale dnes o 7:15 (momentálny čas) už krásne svieti slniečko. Takže “ponorka“ by hroziť nemala. Večera bola na úvod vcelku dobrá, verím však že si kuchári nevystrieľali šetky náboje a úrovňou smerom dolu nepôjdu aby nedošlo na slová môjho otca ktorý pri nedeľných pečených kačiciach s červenou kapustou a knedlíkmi zahlásil “Poriadne sa najedz, takéto tam mať určite nebudeš“. Decká vyzerajú byť v dobrej nálade, takže úloha dnešného dopoludnia je stmeliť kolektív. Tento faktor má totiž skoro vždy jasnú koreláciu s výsledkami.
V motivačnom predobednom zápase zvíťazili v zápase dvojíc na 15 min. baby (Ferková, Vrtiaková) nad chlapcami (Ďurica, Šustek) 3.5:0.5 a vyhrali 2-litrovú fľašu Coca-Coly venovanú Petrom Palečkom.
Momentálne už sedím v internetovej miestnosti a nestíham sa čudovať. Keďže tento rok pribudli napríklad Španielsko či Bulharsko jeden by čakal, že organizátori sa na to pripravia. Omyl! Zahustilo sa to ešte viac. Nedá sa už ani chodiť dookola ako po minulý rok. Takže ak decká nezaberú a neprederú sa na prvé stoly, neuvidíme prakticky nič. Paradoxné je, že stačilo jediné a to aby sa doprovodné openy presunuli inde. To by viedlo k vytvoreniu dôstojnejších podmienok. Takto som ako sa naše slovenské sardinky vysporiadajú s nedostatkom priestoru a postupne aj vzduchu. Napríklad aj v prvom derby kedy sa v kategórii do 10 rokov stretli Veronika a Radko...
P.S: som zvedavý, či už rozhodcovia budú mať konečne aj menovky