Československá Extraliga žien

Re: Československá Extraliga žien

Odoslaťod jogo Ut Jún 29, 2010 7:25 am

Jozef: a gratulujem k uspesnemu organizovaniu. Bolo to vazne na vrcholnej urovni. Hlavne co mozem hodnotit technicku vec turnaja - stranka, prenosy ,informovanost, rychlost vysledkov, losovanie - proste bez chybicky. Dalsia ukazka ako sa to ma robit a dufajme ze to takto bude pokracovat aj na inych turnajoch..
jogo [Bury Rastislav]
Obrázok používateľa
jogo

Založený: Po Jan 28, 2008 5:39 pm

Odoslaťod miror Ut Jún 29, 2010 7:49 am

Jogo: az teraz som pochopil, preco mi volal Tomas a chcel tvoje cislo na mobil... :D
miror

Založený: Ut Mar 18, 2008 10:03 am

Odoslaťod Jozef Ut Jún 29, 2010 8:13 am

Jogo: ďakujeme za pochvalu, ale ja som bol len ten, ktorý len "buzeroval" tých, ktorí prácu skutočne odvádzali takými otázkami ako "Jozef výsledky a rozlosovanie ešte nie je,Janči čo je s rozhovorom ...,Ondrej beží to OK?" a keďže nechceli, aby som ich otravoval tak to šlo ... Stránka je práca Janka Hylla a rýchle výsledky a rozlosovanie Ing. Lakatoša za pomoci aj Jana aj Ondreja. V záverečných dvoch dňoch som sa ešte len nadýchol s otázkou na jazyku a už som počul "už tlačím rozlosovanie", alebo "práve som dal rozhovor na našu stránku". Ešte som sa len blížil k stanovisku Ondreja a už zďaleka mi ukazoval,že všetko je OK.
Ináč bratom Danadovcom asi najväčšou odmenou bolo foto s Luciou Smatanovou (viď foto galéria z posledného dňa na stránke turnaja).
Jozef

Založený: Po Jan 28, 2008 1:06 pm

Odoslaťod chessinhead Ut Jún 29, 2010 2:23 pm

Napísal by som pár slov aj skôr, ale najprv som musel trocha dospať tie štyri pekné, ale pre organizátorov zároveň hektické dni. Neviem, ako ostatní, ale ja som nestihol viac ako 3-3,5 hodiny spánku… raňajky, ktoré mi z kuchyne nosili až hore k notebooku, som po častiach dojedal pred obedom… Ale stálo to za to! Jozef dal dokopy nielen ľudí nadšených pre šach, ale aj ľudí, ktorí „nerobia čo vedia”, ale aj „vedia, čo robia”.
V tejto súvislosti mám na mysli predovšetkým Ondra Danadu, svojského ale skromného a príjemného chlapíka. Až v priebehu turnaja som pochopil, prečo Jozef intuitívne tak vehementne bojoval za to, aby on-line prenosy z ČSEŽ 2010 zabezpečoval práve on (tak ako to vyšlo aj v Propozíciách). Pri všetkej úcte k IT vedomostiam J.Murína som presvedčený, že technické problémy, ktoré boli pre Ondra hračkou, by pre neho boli neriešiteľným rébusom.
Ondro vďaka! Pri tom kmitaní na turnaji som ti nestihol vystrúhať poklonu…

Poďakovať sa treba aj rodičom detí z TŠC, ktorí neváhali priložiť ruku k dielu. Jozef vyjadril pred turnajom presvedčenie, že turnaj jednoducho musí dopadnúť dobre. Prečo? Presne to vyjadril Ing. Stanko, ktorého firma bola hlavným sponzorom podujatia – nemohol si nevšimnúť spokojný výraz na tvárach hrajúcich dievčat… A pre nás, usporiadateľov, bola ich spokojnosť na prvom mieste... sme radi, ak to tiež tak cítili.

Sme spokojní, hoci našim dievčatám sa nedarilo tak, ako v minulom roku. Júlia zahrala famózne, na Regine a Zuzke sa podpísala dlhšia herná pauza. Predsa len chýbali ťažké turnaje. Regina nastúpila do novej práce a Zuzka bola v maturitnom ročníku... Bolo sympatické, ako Regina pri večeri utešovala Zuzku a už sa tešila na reparát v budúcom ročníku. Baby spoza rieky Moravy boli v tomto roku lepšie, obsadili prvé tri miesta. Po zaváhaní TŠC a Budmeríc sa napokon zo slovenského titulu tešili dievčatá z Komárna, a treba povedať, že právom – najsilnejšie chytili šťastie za pačesy.

Treba poďakovať Jozefovi za výborne odvedenú prácu, hoci niekedy už ledva stál na nohách, tímu Brothers Danada, hlavnému rozhodcovi Ing. Lakatošovi, všetkým rodičom, našim dievčatám, ktoré sa tešia na ďalší ročník, ale aj všetkým tým úžasným babám, ktoré nevyrobili ani náznak problému.
Všetci sme už niečo vedeli a všetci sme sa aj niečo nové zase naučili. Ďakujem za slová chvály - od ľudí čo o tom niečo vedia, sú dvojnásobne príjemné...

Dúfam, že sme minuloročnú vysoko postavenú frýdecko-místeckú latku usporiadateľov celkom zvládli. Pre propagáciu šachu (aj medzi laickou verejnosťou) by bolo dobré, keby sa štandard tejto ženskej súťaže postupne zvyšoval. Prečo? Aj „extraligoskeptici“ by mali pochopiť, že spojenie ženskej krásy a inteligencie je veľmi vhodným marketingovým ťahom!
chessinhead

Založený: Po Jún 02, 2008 11:51 am

Odoslaťod chessinhead St Jún 30, 2010 2:39 pm

Na c7-c5 sa objavilo zaujímavé video z Česko-Slovenskej Extraligy žien 2010 - autor: IM Martin Mrva
http://www.c7c5.com/

Čo píše o extralige Novoborský šachový server:
http://www.nss.cz/?modul=zpravodajstvi& ... razeni=ano
chessinhead

Odoslaťod Milan Maros Št Júl 01, 2010 8:33 am

Janko, autor je IM Martin Mrva? Predpokladam, ze sa Martin neurazil, ale radsej by som mu pisal GM ;)
Co sa tyka podujatia, tak z informacii, ktore su dostupne na nete by sa dal vytknut snad iba nizky cenovy fond, aj ked je jasne, ze v dnesnej dobe to nie je jednoduche. Vsetko ostatne bolo zrejme vyborne. Boli tu uz pochvalene rozne veci, ako prenos partii, web, organizacne zalezitosti, atd. Mna vsak zaujala hlavne ina vec a to je velmi pekna hracia miestnost. Nielen slusne priestory, ale najma pekna vyzdoba, kvalitne stolicky, atd. Na podujati som sice nebol, ale podla fotografii to vyzera, ze to bolo naozaj na urovni.
Obrázok používateľa
Milan Maros

Založený: Ut Feb 05, 2008 9:06 pm

Odoslaťod Jozef Št Júl 01, 2010 9:59 am

Pán Maroš, ďakujem za pochvalu - organizátor sa nezaprie, všimol ste si aj to čo málokoho zaujíma -pohodlné stoličky. Pri výzdobe sály sme úzko spolupracovali s Hotelom Luna a riaditeľka Hotela LUNA p. Mičutová, ktorá sa veľmi rýchlo dokázala zorientovať v potrebách organizátorov pri šachu a výzdoba miestnosti po 4. turnajoch, ktoré sme organizovali tohto roku v LUNE, bola vlastne jej práca.
Pokiaľ sa týka cenového fondu: Cenový fond je na úrovni 1. ročníka (mierne vyšší z pohľadu Slovenska) . Tiež si myslím,že by mal byť vyšší, ale na to musí organizátor mať . Ak si zoberiete do úvahy výšku dotácie od SŠZ , ktorá vykrýva ako tak napr. náklady na hlavného rozhodcu, tak potom zasa cenový fond nie je až tak nízky.
To čo ste si z fotografii nemohol všimnúť, tak hráčky mali k dispozícii bezplatne kávu (koľko chceli) a tiež min. vodu . K dispozícii bola aj miestnosť na analyzovanie partii, ale ukázala sa viac menej pre hráčky zbytočná. Nakoniec pár metrov od hracej miestnosti boli ubytované . Tak isto aj záujem o sledovanie on-line prenosov cez projektor nebol veľký - prečo aj, keď sa partie dali sledovať priamo v hracej sále o poschodie vyššie.
Na záver len ponuka pre družstvá počas cestovania na ligové zápasy. Využite priestory Hotela LUNA na ubytovanie sa v hoteli . Ak sa obrátite na TŠC (menovite Ing. Hlaváčik) pri zabezpečovaní ubytovania, tak budete mať solídne hotelové ubytovanie za veľmi dobré ceny a pomôžete tým aj deťom nášho klubu.
Jozef

Založený: Po Jan 28, 2008 1:06 pm

Odoslaťod chessinhead Št Júl 01, 2010 1:56 pm

Ahoj Milan,
máš pravdu, v tej rýchlosti mi naozaj ušiel ten správny titul u Martina :oops: preklep... mea culpa. Snáď mi to Martin odpustí, že som ho nechtiac obral o veľmajstrovský titul ;) Na budúci týždeň zavesíme na stránku ČSEŽ aj ohlasy zo šachových serverov, tak tam si dám na "GM Martin Mrva" špeciálne pozor.
chessinhead

Odoslaťod saat Ne Júl 04, 2010 7:09 am

Obrázok používateľa
saat

Založený: Št Júl 02, 2009 4:39 am

Odoslaťod Ondrej Danada St Júl 07, 2010 11:27 pm

Ja by som tiež chcel poďakovať celému organizačnému tímu a najmä pánovi Hlaváčikovi, ktorý za mňa bojoval. Spolupracovalo sa mi veľmi dobre, bol som naozaj spokojný a na turnaji panovala pohodová atmosféra.

Počas turnaja sa vyskytlo niekoľko problémov s hotelovou sieťou vrátane nepostačujúcej rýchlosti internetu, či krátkeho výpadku elektriky, ale vďaka ústretovosti hotelového manažmentu sa mi podarilo tieto problémy riešiť relatívne rýchlo.

Taktiež patrí moja vďaka aj jogovi, ktorý telefonicky pomáhal Tomášovi v čase, keď som robil skúšku, a aj Rasťovi Diviakovi, ktorého rady vo Swiss Manageri mi zjednodušovali prácu.
Ondrej Danada
Obrázok používateľa
Ondrej Danada

Založený: Po Nov 17, 2008 7:17 pm

Predchádzajúca

Naspäť na Ligové súťaže

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: MSN [Bot] a 1 hosť.