od chessinhead Ut Jún 29, 2010 2:23 pm
Napísal by som pár slov aj skôr, ale najprv som musel trocha dospať tie štyri pekné, ale pre organizátorov zároveň hektické dni. Neviem, ako ostatní, ale ja som nestihol viac ako 3-3,5 hodiny spánku… raňajky, ktoré mi z kuchyne nosili až hore k notebooku, som po častiach dojedal pred obedom… Ale stálo to za to! Jozef dal dokopy nielen ľudí nadšených pre šach, ale aj ľudí, ktorí „nerobia čo vedia”, ale aj „vedia, čo robia”.
V tejto súvislosti mám na mysli predovšetkým Ondra Danadu, svojského ale skromného a príjemného chlapíka. Až v priebehu turnaja som pochopil, prečo Jozef intuitívne tak vehementne bojoval za to, aby on-line prenosy z ČSEŽ 2010 zabezpečoval práve on (tak ako to vyšlo aj v Propozíciách). Pri všetkej úcte k IT vedomostiam J.Murína som presvedčený, že technické problémy, ktoré boli pre Ondra hračkou, by pre neho boli neriešiteľným rébusom.
Ondro vďaka! Pri tom kmitaní na turnaji som ti nestihol vystrúhať poklonu…
Poďakovať sa treba aj rodičom detí z TŠC, ktorí neváhali priložiť ruku k dielu. Jozef vyjadril pred turnajom presvedčenie, že turnaj jednoducho musí dopadnúť dobre. Prečo? Presne to vyjadril Ing. Stanko, ktorého firma bola hlavným sponzorom podujatia – nemohol si nevšimnúť spokojný výraz na tvárach hrajúcich dievčat… A pre nás, usporiadateľov, bola ich spokojnosť na prvom mieste... sme radi, ak to tiež tak cítili.
Sme spokojní, hoci našim dievčatám sa nedarilo tak, ako v minulom roku. Júlia zahrala famózne, na Regine a Zuzke sa podpísala dlhšia herná pauza. Predsa len chýbali ťažké turnaje. Regina nastúpila do novej práce a Zuzka bola v maturitnom ročníku... Bolo sympatické, ako Regina pri večeri utešovala Zuzku a už sa tešila na reparát v budúcom ročníku. Baby spoza rieky Moravy boli v tomto roku lepšie, obsadili prvé tri miesta. Po zaváhaní TŠC a Budmeríc sa napokon zo slovenského titulu tešili dievčatá z Komárna, a treba povedať, že právom – najsilnejšie chytili šťastie za pačesy.
Treba poďakovať Jozefovi za výborne odvedenú prácu, hoci niekedy už ledva stál na nohách, tímu Brothers Danada, hlavnému rozhodcovi Ing. Lakatošovi, všetkým rodičom, našim dievčatám, ktoré sa tešia na ďalší ročník, ale aj všetkým tým úžasným babám, ktoré nevyrobili ani náznak problému.
Všetci sme už niečo vedeli a všetci sme sa aj niečo nové zase naučili. Ďakujem za slová chvály - od ľudí čo o tom niečo vedia, sú dvojnásobne príjemné...
Dúfam, že sme minuloročnú vysoko postavenú frýdecko-místeckú latku usporiadateľov celkom zvládli. Pre propagáciu šachu (aj medzi laickou verejnosťou) by bolo dobré, keby sa štandard tejto ženskej súťaže postupne zvyšoval. Prečo? Aj „extraligoskeptici“ by mali pochopiť, že spojenie ženskej krásy a inteligencie je veľmi vhodným marketingovým ťahom!