Pán Huba,
zachytil som vo Vašom vyjadrení zopár key mesageov.
1) redaktor Vás pobavil tým, že chce zverejniť reportáž o nezmyselnom financovaní takého športu ako je šach
2) "chce to klid", lebo sa nič nedeje - a aj tak ako vždy
"budeme z celých síl bojovať za naše farby" na ministerstve o aktuálnu výšku podpory
3) šach nebude nikdy populárny
4) kto chce tak nech sa obráti so svojim finančným príspevkom na zväz na propagovanie šachu
5) členské sa nebude zvyšovať (uberie sa z reprezentácie? - "a ak štát nedá na šach nič, my nedáme nič na reprezentáciu štátu, aby sme prežili")
Neviem, či si všetci uvedomujeme (a možno to iba ja prehnane preceňujem),
ale ak šach porovnávajú s pretláčaním rukou a hovoria pritom o nezmyselnom plýtvaní zdrojov na podporu takéhoto "športu", nemalo by to podľa môjho názoru iba vyvolávať úsmev nad reportérom, najmä nie zo strany vedenia (dúfam, že v takom zmysle ste to nepísali).
Takáto reportáž predsa vytvára vo verejnosti, ale najmä pre ministerstvo
veľmi pohodlnú pôdu povedať Vám, že tí šachisti aj tak za veľa nestoja (v tom horšom prípade, že je to napríklad čierna diera štátnych peňazí) - načo na nich niečim ešte plýtvať... Obyčajná reportáž.
Práve o to ťažšie sa Vám bude vyjednávať o podpore na ďalší rok, a to už môže byť problém

V tom prípade už avšak nebude stačiť
len bojovať, tak ako vždy...
Z toho dôvodu som Vás, ale kľudne aj všetkých ostatných členov, vyzýval k nejakému činu.
Ak ste boli predtým zaneprázdnený, možno by ste si aspoň teraz mohli nájsť čas a porozprávať redaktorovi o výsledkoch reprezentácie a o nepriaznivom dojme, ktorý vytvorila jeho reportáž, keď nás porovnávala s tými silnými chlapcami, čo búchajú rukami o stôl...Môžete tiež vyzvať členov zväzu, aby masovo vyjadrili svoju nespokojnosť s odvysielanou reportážou, pripraviť na sekretariáte nejaký hromadný mail...
Alebo to proste môžeme nechať tak. Šach do telky netlačíme ani s úspechmi, a keď už sa tam náhodou dostane, tak len tak ako teraz. V tom prípade, je ale ťažké sa diviť konštatovaniu, že šach nebude nikdy populárny... A že o to ľahšie sa na ministerstve bude škrtať z príspevku, napriek použitiu
celých síl bojujúcich za naše farby.
Z reportáže som pochopil, že pre príspevok z rozpočtu na šach bije dvanásta. A ak nie priamo, tak aspoň vytváraním takej atmosféry. Ľubo niečo napísal, že na tri roky (okrem toho, že hovoril o korešpondenčnom, hoci reportáž bola očividne o klasickom). Vy ste napriek tomu napísali, že každý rok sa prehodnocuje a nejaký taký záver, že s tým aj tak nič moc neurobíme... Členské sa nezvýši, uberie sa z reprezentácie.
Podľa mňa by ste ale reagovať mali.
Čo sa týka tej druhej časti, ktorá rozbehla pani Dana - ono predpokladám, že možno by aj ona sama rada prispela nejakým tým príspevkom na propagáciu, keby ale videla nejakú povedzme
stratégiu vízie v tomto smere - nie prosté konštatovanie - šach nebude nikdy populárny - zmierte sa s tým všetci. Viem, že máme FB stránku - to je ale iba jeden z nástrojov.
Funguje napríklad na sekretariáte človek, čo by každodenne zasypával agentúry a médiá vyhláseniami o aktuálnych blížiacich sa podujatiach a výsledkoch? Ako vyzerá jeho činnosť a aké sú výsledky? Na to určite veľa peňazí netreba a ani billbordy;
a ktovie možno časom vymyslíme aj nejakú tú reality show

- čo tak - Šachista hľadá ženu?