od Ondrej Danada St Feb 14, 2018 12:26 am
Vážení šachoví priatelia,
správu diskusného fóra som zastrešoval počas 3 volebných období. Počas môjho pôsobenia bolo diskusné fórum slobodné a vždy som podporoval pluralitu názorov. V prípade príspevku, ktorý by poškodzoval záujmy SŠZ a bol v rozpore s pravidlami, som pristúpil k určitým opatreniam, najmä presunom príspevku do fóra prístupného len registrovaným používateľom, v závažných prípadoch príspevky aj mazal, ale vždy transparentne tak, aby bolo vidno, že nejaký príspevok bol zmazaný a jeho znenie bolo vždy dohľadateľné. Ak niekto dostal ban, išlo vždy o hrubé porušovanie pravidiel.
Žiaľ, stal som sa pre VV SŠZ nepohodlným a bol som nahradený niekym, kto poslúcha príkazy. Nechcem byť škodoradostný, ale teraz majú príležitosť moji kritici z minulosti vidieť, ako vyzerá naozajstná cenzúra. Blokovanie prístupov všetkým oponentom pekne po tichu, bez porušenia pravidiel, či vôbec vloženia akéhokoľvek príspevku, a samozrejme bez udania dôvodu. Jednu takú cenzúru sme už mali na webe chess.sk, kde KK konštatovala, že blokovanie prístupov je neopodstatnené. Teraz to máme pre zmenu na diskusnom fóre.
Je preto pochopiteľné, keď si A. R.neplní svoje povinnosti a nemá splnené úlohy a uznesenia, keďže táto agenda cenzúry je isto časovo náročná a nepochybne pre Slovenský šach spoločensky prínosná.
Pre tých, ktorým sa nechce čítať celý príspevok sumarizujem, že sa dištancujem od udelenia banu manželom Vrbovcom.